Raamatuesitlus: "Alkeemia ajaloost"

Raamatuesitlus: "Alkeemia ajaloost"

Kolmapäeval, 11. oktoobril kell 16 esitlevad Kurmo Konsa ja Meelis Friedenthal Tartu Ülikooli raamatukogus augusti lõpul ilmunud raamatut “Alkeemia ajaloost”.
Suures osas kahe autori loengusarjal “Sissejuhatus alkeemiasse” põhinev teos uurib alkeemiat tänapäeva ajaloolisest vaatenurgast, vaadeldes alkeemiat kui osa maailmast, kus see eksisteeris. Autorite sõnul soovisid nad vältida nii esoteerilisi kui ka protokeemilisi lähenemisi.
Alkeemia on filosoofiline viis maailmast mõelda ja seda korrastada. Alkeemia kui teadus püüab ühendada kõike olemasolevat ühtseks süsteemiks: elemendid, loodus, inimene, planeedid ja vaimne maailm.
Kurmo Konsa on ülikooli arhiivinduse (säilitamise) kaasprofessor ja Meelis Friedenthal nii mõtteloo kaasprofessor kui ka raamatukogu teaduskeskuse Läänemere regiooni intellektuaalse ajaloo kaasprofessor.
Kõik alkeemia huvilised on oodatud raamatu “Alkeemia ajaloost” esitlusele raamatukogu 2. korruse näituste esisel alal. Soovi korral saab ka hiljuti ilmunud teost osta
Back to blog